
Smördegsinbakad hel basilikabrie
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 325

Kcal / portion: 79

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2374 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 26%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Basilika 1.0 kruka 0%
Soltorkade tomater i olja avrunnet 6.0 styck 4%
Smördegsplattor fryst 2.0 plattor 27%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Ta ut smördegsplattorna ur frysen.
Sätt ugnen på 200ºC. - Mixa basilika med soltorkade tomater.
- Halvera brieosten på längden i två plattor.
Bred ut basilikamixet på den undre plattan.
Lägg på den andra plattan. - Lägg över i rund ugnsfast form med kant.
Formen bör vara något störren än osten. - Kavla ut smördegsplattorna på mjölat bord.
Klä in osten med smördeg. - Sätt in osten i ugen i cirka 20 minuter.