
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 1
Recept: 7704 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 13%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 1%
Olivolja 0.5 dl 5%
Salt 1.0 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skölj och koka quinoa enligt förpacning.
Låt svalna. - Sätt ugnen på 250ºC.
Kärna ur paprika och skär i långa strimlor.
Skär squash på snedden i cm-tjocka skivor. - Ringla lite olja på ugnsplåt(-ar) och bred ut squash och paprika. Sätt in i ugnen och grilla i cirka 5 minuter tills fin färg.
- Hetta upp en stekpanna.
Lägg i valnötter och ringla över tamarisoja.
Rör om med träslev tills sojan sugits upp av nötterna. - Lägg upp quinoa på stort fat.
Pressa över citronjuice.
Ringla över olivolja. Salta lätt.
Lägg på grönsaker och valnötter.
Toppa med fetaostbitar.
Kockens kommentar
Passar till: Varmrökt lax.