Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 308

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 7
Recept: 965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör ner rom försiktigt.
- Häll upp i glas. Garnera med mynta.
Kockens kommentar
Man kan göra rätten med bara äggula eller ha med äggvita. Ju mer äggvita desto pösigare, luftigare. I stället för rom kan man ta konjak, whisky eller annan sprit enligt egen smak. Önskas alkoholfri variant kan man lämpligen smaksätta med lite rivet apelsin- eller limeskal. Äggtoddy är klassisk dryck till majbrasan, för den som har egen brasa på tomten.
Toddy: Detta är en "falsk" toddy, för en toddy är "en blandning av konjak, rom eller whisky och varmt vatten med tillsats av socker och ofta citron".
Detta är inte en nyttig efterrätt, men god för gottegrisar. Det är en socker-, kalori- och kolesterolbomb. Äggulor har mycket hög andel kolesterol (äggvita = 0).
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)