
Äggtoddy till gottegrisar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 359

Kcal / portion: 215

GBR (GI) / port: 9
Recept: 862 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Finriv ytterskalet på apelsin eller lime om sådant önskas som smaksättare.
- Vispa ägggulor pösigt. Tillsätt eventuellt rivet skal. Häll upp.
Kockens kommentar
Om luftigare smet önskas kan 1 äggula bytas ut mot 1 helt ägg (gula+vita). Detta är ingen nyttig dryck men väl så god. En socker- och kolesterolbomb. Äggulor är mycket kolesterolrika. Att kalla detta för "toddy" är egentligen fel, för en toddy skall per definition innehålla hett vatten. Jämför drinken äggtoddy.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)