
Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 0
Recept: 725 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 14%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om queneller > Äts ej
Om fiskqueneller > Äts ej
Om panad > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Färs: Strimla kycklingen. Grovhacka koriander. Finstrimla chili.
- Mixa detta med lite salt hastigt i matmixer eller med en mixerstav.
- Tillsätt ägg, grädde, saffran och rivet citronskal. Mixa tills allt blandat sig väl. Ställ in i kylskåp i 30 minuter.
- Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda. Gör små köttbullar av färsen. Använd en blöt sked och blöt handflata.
- Lägg bullarna i det sjudande vattnet. När de flyter up är de klara.
Kockens kommentar
Queneller är ett finare namn för formad färs av kalv, kyckling, fisk eller annat. Läs mer > Om queneller.Panad: Färsen kan stabiliseras, få fastare konsistens med inblandning av en deg benämnd panad. Läs mer > Om panad.
Alternativ
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel