Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser (ā 14 st): 1

Om queneller >

 

 

Om fiskqueneller >

 

 

Om panad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 0

Recept: 725 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 14%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 329 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om queneller > Äts ej

Om fiskqueneller > Äts ej

Om panad > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Färs: Strimla kycklingen. Grovhacka koriander. Finstrimla chili.
  2. Mixa detta med lite salt hastigt i matmixer eller med en mixerstav.
  3. Tillsätt ägg, grädde, saffran och rivet citronskal. Mixa tills allt blandat sig väl. Ställ in i kylskåp i 30 minuter.
  4. Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda. Gör små köttbullar av färsen. Använd en blöt sked och blöt handflata.
  5. Lägg bullarna i det sjudande vattnet. När de flyter up är de klara.

Kockens kommentar

Queneller är ett finare namn för formad färs av kalv, kyckling, fisk eller annat. Läs mer > Om queneller.

Panad: Färsen kan stabiliseras, få fastare konsistens med inblandning av en deg benämnd panad. Läs mer > Om panad. 

Alternativ

Laxqueneller

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem