Mexikansk bönsalsa
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 101
            Kcal / portion: 609
            GBR (GI) / port: 19
Recept: 609 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skölj bönorna och låt dem torka.
 - Ansa lök, paprika och jalapeno. Finhacka detta och korianderbladen.
 - Blanda ingredienser i en skål. Pressa över limejuice och häll på olja.
 
Kockens kommentar
Rätten passar bra som kryddstarkt tillbehör till kötträtter, eller som fyllning i tacoskal.
Förbered gärna rätten i förväg och ställ kallt. Smakar bäst om de får stå och "dra" i en halvtimme eller så.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)