
Musslor i vinäger (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1240 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
Borsta och skrapas musselskalen rena. Knacka på öppna musslor. De som inte stänger sig kastas.
- Skala och finhacka vitlök.
- Hetta upp olivolja i en stekkastrull och fräs vitlöken i några sekunder. Lägg i musslorna. Tillsätt vinäger och salta och peppra lätt.
- Lägg på kastrullock. Musslorna är färdiga när de öppnar sig efter ca 4-5 minuter. De som inte öppnat sig kastas.
Kockens kommentar
Musslor som får koka för länge blir sega.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)