
Pepprig sötpotatissoppa med feta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 386

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1544 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala och tärna sötpotatis. Mortla (krossa) sichuanpeppar. Riv skal från citron.
- Hetta upp olja i stor kastrull. Tillsätt sötpotatis sichuanpeppar och citronskal. Fräs i cirka 2 minuter utan att bränna.
- Tillsätt vatten och vegopulver/tärning. Låt småkoka i 15 minuter.
- Pressa i saften av citron. Mixa med mixerstav. Smaka av med salt.
- Häll upp och smula ner fetaost.