
Thaisoppa med råa grönsaker och lax
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 600

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2400 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala morot och skär i 1/2-cm bitar. Halvera fänkål och skär bort stocken (mittpartiet). Strimla tunt. Dela broccolin i små buketter. Skala och finhacka vitlök och ingefära.
- Hetta upp olja i en stekkastrull och fräs några sekunder ingefära och vitlök utan att bränna.
- Slå på vatten och kokosmjölk. Lägg i tomater, limeblad, vegopulver, saften av citron och sambal oelek. Låt småkoka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt.
- Sila över soppan i en ny kastrull. Värm på.
- Skiva laxen tunt. Fördela lax och grönsaker i djupa tallrikar eller skålar. Häll på buljongen.
Kockens kommentar
Laxen avses att läggas rå i tallriken. Het buljong som hälls i tallriken gör laxen lättkokt. Vill man ha genomkokt kan den läggas i kastrullen någon minut före servering.