
Fröbuljong med blomkål
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 378

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1513 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 3%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala och finhacka ingefära.
- Hetta upp olivolja i en stor stekkastrull. Lägg i ingefära, pumpakärnor, solros- och sesamfrön, samt spiskummin. Fräs i cirka 2 minuter utan att bränna.
- Tillsätt blomkål, vatten och fond. Pressa citronjuice i kastrullen. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Det kan förekomma animaliskt ämne i grönsaksfond. Det finns s.k. "lantbuljong" som är fri från animaliska ämnen. Fråga i butiken.