Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 902

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 2%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim + 3 tim )
- Dillgravad hälleflundra (25 min+3 tim)
Halvtina fisken. Finhacka dill. Skiva fisken i tunna skivor när den är halvfrusen. Krossa pepparkorn och blanda med socker, salt och hackad dill. Stryk blandningen över hälleflundraskivorna och låt stå i en bunke i kylen i 2 timmar.
Skölj bort blandningen från fiskskivorna.
Servera med en klick hovmästarsås. - Kungskrabba med fruktsalsa (15 min)
Skala krabba och skär i bitar.
Rensa mango och papaya.
Skär köttet i halvstora kuber.
Blanda med flytande honung.
Tillsätt krabba och toppa med lite passionsfrukt. - Pilgrimsmusslor (25 min + 1 tim)
Skala räkor. Fintärna räkor och pilgrimsmusslor. Blanda dem i en skål.
Pressa limesaft över blandningen.
Ställ kallt i 1 timme.
Mortla/krossa nejlikor. Lägg i kastrull och pressa ner apelsinsaft. Värm upp lagen.
Låt kallna. Häll lagen över skaldjuren.
Finhacka tomater och gurka.
Blanda med skaldjuren. - Räkor med vitlöksyoghurt (10 min)
Pressa vitlök och blanda med yoghurt.
Rosta rågbrödet och skär i trekanter.
Lägg räkor och vitlöksyoghurt på brödet. - Saffranskokta blåmusslor (30 min)
Skölj musslorna minst tre gånger i olika vatten så att de "spottar" ut allt grus.
Dra bort "skägget från skalen.
Skala och finskiva löken. Finkiva purjolök.
Skala och fintärna morötter och rotselleri.
Hetta upp smör i en stekkastrull. Fräs lök och rotfrukter med saffran någon minut.
Tillsätt musslor och vin.
Låt småkoka under lock i cirka 5 minuter tills musslorna öppnar sig.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)