
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 186

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1859 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Ansa och halvera brysselkålen. Koka upp vatten och koka brysselkålen i 5 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna.
- Skala sötpotatis och skär i små bitar. Koka sötpotatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna.
- Riv rucola. Blanda i en bunke bryselkål, sötpotatis och rucola. Ringla över olivolja. Salta och peppra (tänk på att sillen är salt). Pressa över citronjuice. Blanda.
- Skär sillen i bitar. Toppa salladen med crème fraiche och sill.