Ingefärsbakade färska fikon med äpple och vaniljglass
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 151
            Kcal / portion: 402
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 1608 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 9%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
 - Dela fikonen i båtar/klyftor. Kärna ur äpplen och tärna. Finhacka ingefära.
 - Lägg fikon, äpple och ingefära i en ugnsfast form. Klicka över smör. Sätt in i ugnen i 12 minuter.
 - Serveras varm med kall vaniljglass.
 
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)