
Ingefärsbakade färska fikon med äpple och vaniljglass
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1608 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 9%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela fikonen i båtar/klyftor. Kärna ur äpplen och tärna. Finhacka ingefära.
- Lägg fikon, äpple och ingefära i en ugnsfast form. Klicka över smör. Sätt in i ugnen i 12 minuter.
- Serveras varm med kall vaniljglass.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)