Gratinerade pepparkaksbetor (tillbehör)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 134
            Kcal / portion: 375
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 1500 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
 - Skala betorna och skär i båtar/klyfta. Lägg betorna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja. Salta lätt. Sätt in i ugnen i 40 minuter.
 - Smula pepparkakor och ost. Blanda. Strö detta över betorna. Sätt in i ugnen igen i 10 minuter.
 - Strimla rödkål. Lägg upp betorna och garnera med rödkål.
 
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)