Kardemummadoftande kaka med pumpakärnor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (12 st/kaka): 12

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kardemummadoftande kaka med pumpakärnor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 361

Kcal / portion: 296

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3548 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 17%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 82 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Smält smör och häll i mjölk. Blanda detta med äggvispet.
  4. Blanda i en bunke mjöl, bakpulver, kardemumma och pumpakärnor. Tillsätt mjölkblandningen och vispa ihop.
  5. Smöra och bröa en kakform. Häll i smeten. Grädda i ugnen i 40 minuter.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem