
Kardemummadoftande kaka med pumpakärnor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 361

Kcal / portion: 296

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3548 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 17%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Smält smör och häll i mjölk. Blanda detta med äggvispet.
- Blanda i en bunke mjöl, bakpulver, kardemumma och pumpakärnor. Tillsätt mjölkblandningen och vispa ihop.
- Smöra och bröa en kakform. Häll i smeten. Grädda i ugnen i 40 minuter.
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk