
Friterade camembertknyten med hjortron
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 106

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1912 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så friterar man > Äts ej
Så friteras ost > Äts ej
Om filodeg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Tina filodegen. Lättina hjortron.
- Värm olja till 170°C. Läs mer > Så friterar man.
- Lägg två filodeksark på varandra.
Skär dem i 6 delar. - Fördela ost och hjortron på degrutorna.
Rulla ihop. - Fritera 4 rullar i taget. Lägg över på hushållspapper.
- Lägg upp och garnera med rucola. Strö över furikake eller annan krydda.
Kockens kommentar
Tänk på att frityrolja är mycket het och därmed farlig. Bäst är att använda en frityrapparat. Läs mer > Om fritering.