
Ingefärsgranola med äpple och vaniljglass
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2784 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 11%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Kärna ur och tärna äpple. Skala och finhacka ingefära.
- Hetta upp smör i panna på medelvärme. Lägg i äpple, ingefära och müsli. Fräs utan att bränna tills äpplet mjuknat.
- Fördela äppelfräset i portionsglas. Toppa med vaniljkula och skivad frukt.
Kockens kommentar
Granola är en form av müsli bestående rostade veteflingor, nötter, honung, torkad frukt med mera.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)