Vegetarisk paj med sötpotatis (lakto-ovo-vegetarisk)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mjölk

1.0 

dl

Grädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vegetarisk paj med sötpotatis (lakto-ovo-vegetarisk)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 236

Kcal / portion: 727

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2910 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 309 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Mjölk 1.0 dl 2%

Grädde 1.0 dl 12%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min + 2 tim )

  1. Förbered och tillaga pajskal i god tid.
    2 timmar eller mer i förväg.
    Se separat recept. Förgrädda i 200°C.

  2. Skala och tärna sötpotatis.
    Skala och finhacka ingefära.
    Skala rödlök och skär i tunna skivor.
    Sätt ugnen på 175°C.

  3. Hetta upp olja i stekpanna.
    Lägg i potatis, ingefära och rödlök.
    Låt fräsa i cirka 1 minut.

  4. Vispa upp ägg med gaffel i en skål.
    Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar

  5. Finhacka koriander och strimla mozzarella.
    Blanda detta med det stekta och fördela i pajskalet. Slå över äggsmeten.
    Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Lakto-ovo-vegetariker tillåter mjölk och ägg i kosten, vilket detta recept innehåller. Vegankost består enbart av vegetabiliska livsmedel, dvs. som inte innehåller fisk, kött, ägg eller mjölkprodukter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem