Italiensk salamipaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner (4/paj): 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Italiensk salamipaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 818

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3273 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 20%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 318 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp 1 timme. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
  4. Sänk ugnsvärmen på 175°C.
  5. Fyllning: Finstrimla salami. Skala och skär rödlök i tunna skivor. Skala och finhacka vitlök. Tärna tomater.
  6. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg ner lök och vitlök och fräs löken kort stund tills den mjuknat. Tillsätt salami och tomater. Dra åt sidan.
  7. Strimla basilika och grovriv parmesan. Häll det i pannan.
  8. Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten över pajen.
  9. Grädda: Sätt in pajen i ugn cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.

Alternativ

Proffsets frasiga pajskal

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem