
Italiensk salamipaj
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 818

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 20%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp 1 timme. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
- Sänk ugnsvärmen på 175°C.
- Fyllning: Finstrimla salami. Skala och skär rödlök i tunna skivor. Skala och finhacka vitlök. Tärna tomater.
- Hetta upp olja i stekpanna. Lägg ner lök och vitlök och fräs löken kort stund tills den mjuknat. Tillsätt salami och tomater. Dra åt sidan.
- Strimla basilika och grovriv parmesan. Häll det i pannan.
- Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten över pajen.
- Grädda: Sätt in pajen i ugn cirka 20 minuter.