
Pepparkaksglass med fruktkompott
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 682

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2729 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 4 tim )
- Mixa glass med pepparkakor i matberedare. Sätt i frysen i cirka 4 timmar.
- Skala äpple och päron. Skär i kuber. Lägg i kastrull. Tillsätt socker och sherry. Koka upp.
- Grovhacka nötter. Tillsätt russin, dadlar och nötter i kastrullen. Låt koka några minuter. Se till att frukten behåller sin form, det får inte bli mos.
- Ta ut glassen och låt tina något. Portionera ut glass och servera ljummen kompott till.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)