
Rostad paprikasoppa och parmesanchips
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 31

Kcal / portion: 152

GBR (GI) / port: 1
Recept: 606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 250ºC.
- Kärna ur paprika och ta bort skaft. Skala vitlök och morötter. Skär allt i mindre bitar.
- Ringla olja på en ugnsplåt. Lägg på de skurna grönsakerna. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
- Ta ut grönsakerna och lägg över i kastrull. Tillsätt vatten, fond och sambal. Låt småkoka i 10 minuter. Pressa ner citronjuice. Salta.
- Chips: Riv parmesanost. Hetta upp en torr stekpanna. Portionera ut matskedsstora klickar. Stek i 5 minuter. Dra åt sidan. När "chipsen" stelnat är de klara. Servera chipsen till soppan.