Rotig morotssoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rotig morotssoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 37

Kcal / portion: 152

GBR (GI) / port: 2

Recept: 606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 2%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 414 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Börja med lins- och/eller cashewmix om sådan önskas. Se separat recept via länk nedan..
  2. Skala morötter, rotselleri och lök. Skär ner allt i mindre bitar.
  3. Hetta upp olivolja i en stor stekkastrull. Lägg i lök plus vitlök och fräs det hastigt utan att bränna.
  4. Tillsätt morötter och rotselleri. Häll på vatten och grönsaksfond. Låt småkoka i cirka 40 minuter.
  5. Mixa hälften av soppan till slät puré med mixerstav eller i matberedare. Mixa den andra hälften en kort stund, dvs mindre finfördelat. Blanda, salta och peppra.
  6. Häll upp och toppa gärna med lins- eller cashewmix (separat recept).

Kockens kommentar

Kalorisnål, hälsosam vegetarisk mat.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem