
Pannbiff med portabello och edamamesallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 538

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2151 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vatten 1.0 dl 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Havssalt 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Sallad: Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner edamamebönorna. Koka i cirka 3 minuter. Ta ur bönorna och låt svalna.
- Rensa bort kärnhusen från äpplena och skär i mindre bitar. Finhacka ingefära. Skala och skiva rödlök.
- Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i ingefära och rödlök och stek hastigt i några sekunder utan att bränna.
- Lägg i äpple och tillsätt vatten. Låt småputtra i cirka 20 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna.
- Blanda äppelröran med edamamebönorna. Pressa över citronjuice.
- Pannbiff: Börja med tomatsåsen. Mixa alla ingredienserna i en matberedare.
- Finhacka svampen. Stek svampen i torr panna utan matfett tills all vätska dunstat. Lägg åt sidan.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda färs, tomatsås och svamp noga. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till portionsbiffar.
- Hetta upp stekpannan med lite olivolja och stek biffarna några minuter på var sida. Lägg över i ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Sambal badjak är en stekt chilipasta likartad sambal oelek men med rökt smak av chili och lök. Pastan är ganska kryddstarkt het. Edamame är unga gröna sojabönor med balja. De används och tillagas som andra färska bönor, kokta, som ingrediens i soppor, i wok etcetera. Bönorna äts kalla eller varma utan balja. Finns färskfrysta i butik (läs mer, klicka på ingrediens).