
Brännvinsost- och basilikagratinerade pilgrimsmusslor (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 405

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1620 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Smör normalsaltat 2.0 msk 12%
Jungfrusallat (blandsallat) 25.0 gram 0%
Sesamfrön svarta 1.0 msk 3%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 250°C.
- Grovriv limeskal med riv- eller zestjärn. Skala vitlök. Skär tomater i bitar.
- Lägg i en matberedare limeskal, vitlök, tomater, sambal, basilikablad, salt och ost skurna i bitar. Mixa.
- Gratinera: Lägg pilgrimsmusslorna i en ugnssäker form och häll över mixet. Gratinera i ugn i 10 minuter.
- Hetta upp en stekpanna utan fett. Torrstek salamiskivor i några sekunder. Lägg över på hushållspapper.
- Hetta upp smör i pannan och stek brödskivorna tills ytan fått färg. Vänd.
- Lägg upp brödet på tallrikar. Lägg på sallat och pilgrimsmusslor. Strö över sesamfrön och lägg på salami.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)