Brännvinsost- och basilikagratinerade pilgrimsmusslor (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Jungfrusallat (blandsallat)

25.0 

gram

Sesamfrön svarta

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Brännvinsost- och basilikagratinerade pilgrimsmusslor (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 405

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1620 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 11%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 213 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 2.0 msk 12%

Jungfrusallat (blandsallat) 25.0 gram 0%

Sesamfrön svarta 1.0 msk 3%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Grovriv limeskal med riv- eller zestjärn. Skala vitlök. Skär tomater i bitar.
  3. Lägg i en matberedare limeskal, vitlök, tomater, sambal, basilikablad, salt och ost skurna i bitar. Mixa.
  4. Gratinera: Lägg pilgrimsmusslorna i en ugnssäker form och häll över mixet. Gratinera i ugn i 10 minuter.
  5. Hetta upp en stekpanna utan fett. Torrstek salamiskivor i några sekunder. Lägg över på hushållspapper.
  6. Hetta upp smör i pannan och stek brödskivorna tills ytan fått färg. Vänd.
  7. Lägg upp brödet på tallrikar. Lägg på sallat och pilgrimsmusslor. Strö över sesamfrön och lägg på salami.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem