Brännvinsost- och basilikagratinerade pilgrimsmusslor (förrätt)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 190
            Kcal / portion: 405
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 1620 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Smör normalsaltat 2.0 msk 12%
Jungfrusallat (blandsallat) 25.0 gram 0%
Sesamfrön svarta 1.0 msk 3%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 250°C.
 - Grovriv limeskal med riv- eller zestjärn. Skala vitlök. Skär tomater i bitar.
 - Lägg i en matberedare limeskal, vitlök, tomater, sambal, basilikablad, salt och ost skurna i bitar. Mixa.
 - Gratinera: Lägg pilgrimsmusslorna i en ugnssäker form och häll över mixet. Gratinera i ugn i 10 minuter.
 - Hetta upp en stekpanna utan fett. Torrstek salamiskivor i några sekunder. Lägg över på hushållspapper.
 - Hetta upp smör i pannan och stek brödskivorna tills ytan fått färg. Vänd.
 - Lägg upp brödet på tallrikar. Lägg på sallat och pilgrimsmusslor. Strö över sesamfrön och lägg på salami.
 
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)