Krämig korianderpasta med hummer
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om snäckpasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krämig korianderpasta med hummer

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 16

Recept: 2967 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 591 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om snäckpasta > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
  2. Rensa hummer.
  3. Skär tomaterna i bitar och lägg dem i en matberedare. Tillsätt koriander, olivolja och sambalpasta. Pressa ner citronjuice. Mixa.
  4. Häll bort pastavattnet och blanda pastan med mixet i kastrullen. Tillsätt grädde.
    Låt småkoka någon minut. Salta.
  5. Lägg upp pastan och lägg hummerköttet ovanpå. Dekorera med sallatsblad.

Kockens kommentar

Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer, klicka på ingrediens > Hummer.

 Hummer

Vikt

Ätbart

Köttvikt

 Liten

400 g

135 g

95 g

 Medel

600 g

200 g

145 g

 Stor 

800 g

270 g

190 g

 Större

1000 g

330 g

240 g



Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem