
Krämig korianderpasta med hummer
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2967 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
- Rensa hummer.
- Skär tomaterna i bitar och lägg dem i en matberedare. Tillsätt koriander, olivolja och sambalpasta. Pressa ner citronjuice. Mixa.
- Häll bort pastavattnet och blanda pastan med mixet i kastrullen. Tillsätt grädde.
Låt småkoka någon minut. Salta. - Lägg upp pastan och lägg hummerköttet ovanpå. Dekorera med sallatsblad.
Kockens kommentar
Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer, klicka på ingrediens > Hummer.
Hummer | Vikt | Ätbart | Köttvikt |
Liten | 400 g | 135 g | 95 g |
Medel | 600 g | 200 g | 145 g |
Stor | 800 g | 270 g | 190 g |
Större | 1000 g | 330 g | 240 g |