
Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1125 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugen på 150°C.
- Använd baksidan på en gaffel och borra ett hål i mitten av kronärtskockan. Häll olja och salt i hålet. Sätt in i ugnen i 1 timme.
- Skala vitlök.
- Häll björnbär, vitlök och sambal i en matberedare. Pressa ner limesaft och tillsätt lite salt. Mixa väl.
Kockens kommentar
Passar som förrätt, lätt måltid eller som annorlunda drinktilltugg. En annan spansk variant är att tunnskiva färsk kronärtskocksbotten och servera den med citron och salt.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)