
Fänkålssoppa med sesamquinoa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 375

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1499 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Parmesan 50.0 gram 12%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Skölj quinoan. Koka enligt anvisning i vatten med hälften av grönsaksfonden (cirka 15 minuter).
- Skär fänkål och sparris i tunna skivor. Skala och skiva rödlöken tunt.
- Hetta upp lite olivolja i en stekkastrull. Lägg i grönsakerna och fräs dem i någon minut utan att bränna.
Slå på vatten med resten av fonden. Låt småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. - Häll bort vattnet från quinoan. Blanda ner sesamfrön. Pressa över citronjuice.
Häll över i stekkastrullen. Riv parmesan över.
Kockens kommentar
I stället för quinoa kan man t.ex. använda couscous eller bulgur. Furikakekrydda kan ersätta sesamfröna.