Fänkålssoppa med sesamquinoa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Parmesan

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fänkålssoppa med sesamquinoa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 375

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1499 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 468 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Parmesan 50.0 gram 12%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skölj quinoan. Koka enligt anvisning i vatten med hälften av grönsaksfonden (cirka 15 minuter).
  2. Skär fänkål och sparris i tunna skivor. Skala och skiva rödlöken tunt.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekkastrull. Lägg i grönsakerna och fräs dem i någon minut utan att bränna.
    Slå på vatten med resten av fonden. Låt småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll bort vattnet från quinoan. Blanda ner sesamfrön. Pressa över citronjuice.
    Häll över i stekkastrullen. Riv parmesan över.

Kockens kommentar

I stället för quinoa kan man t.ex. använda couscous eller bulgur. Furikakekrydda kan ersätta sesamfröna.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem