
Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp (lätt måltid)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 280

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1122 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skala och riv potatis och jordärtskockor. Lägg över i en bunke med vatten. Rensa svampen. Skär i mindre bitar.
- Hetta upp smör i stekpanna. Häll det rårivna i ett såll. Tryck till med handen så att vattnet pressas ut.
- Lägg handfullstora klickar rårivet i pannan. Platta till högarna lätt med stekspade. Stek någon minut på var sida. Salta lätt. Lägg över i smord ugnssäker form. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
- Stek svampen i torr halvhet panna tills all vätska försvunnit. Tillsätt sedan matfett. Salta och peppra. Vänd ner spenaten och tillsätt grädden. Låt småkoka några minuter tills lagom konsistens.
Kockens kommentar
I stället för ugn kan potatisplättarna stekas i pannan. Platta i så fall ut dem lite mer och stek dem till gyllenbrun färg på båda sidorna. Läs mer > Potatispannkakor.
Detta är en lätt måltid eller lämplig som förrätt. Dubbla ingrediensmängderna om hel måltid önskas.