Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp (lätt måltid)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om potatispannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp (lätt måltid)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 280

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1122 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 218 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om potatispannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Skala och riv potatis och jordärtskockor. Lägg över i en bunke med vatten. Rensa svampen. Skär i mindre bitar.
  3. Hetta upp smör i stekpanna. Häll det rårivna i ett såll. Tryck till med handen så att vattnet pressas ut.
  4. Lägg handfullstora klickar rårivet i pannan. Platta till högarna lätt med stekspade. Stek någon minut på var sida. Salta lätt. Lägg över i smord ugnssäker form. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
  5. Stek svampen i torr halvhet panna tills all vätska försvunnit. Tillsätt sedan matfett. Salta och peppra. Vänd ner spenaten och tillsätt grädden. Låt småkoka några minuter tills lagom konsistens.

Kockens kommentar

I stället för ugn kan potatisplättarna stekas i pannan. Platta i så fall ut dem lite mer och stek dem till gyllenbrun färg på båda sidorna. Läs mer > Potatispannkakor.

Detta är en lätt måltid eller lämplig som förrätt. Dubbla ingrediensmängderna om hel måltid önskas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem