Pizzabullar utan laktos och socker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal små: 36

Kockskolan:

 

Om tomatsåser >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pizzabullar utan laktos och socker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 86

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3086 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 40 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om tomatsåser > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Värm sojadrycken till fingervarmt (37°C). Smula ner jästen i en bunke. Häll på sojadryck, rör om så att jästen löses upp.
  2. Tillsätt olja, salt och merparten av mjölet. Spar en del till utbakning. Blanda väl tills degen släpper från bunkens kanter. Lägg på en duk och låt jäsa i 40 minuter.
  3. Tillaga pizzasås enligt kommentar nedan eller använd inköpt pizzasås.
  4. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord till en avlång rektangel. Smeta på ett tunt lager tomatsås över hela ytan. Riv hårdost och strö över.
  5. Rulla ihop på längden. Skär i 3 cm bitar. Lägg i pappersformar. Strö över vallmo. Lägg på en duk och låt jäsa cirka 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 175°C.
  7. Grädda i ugnen i 20 minuter.

Kockens kommentar

Tomatsås till 1 sats pizzabullar: 2 msk olivolja, 0,5 rödlök, 1 vitlöksklyfta, 1 burk krossade tomater, 1 tsk salt, 1 msk honung, peppar. Skala lök och stek den lätt i olja. Tillsätt övrigt och låt sjuda i 30 minuter. Pizzasås är en tomatsås, läs mer > Om tomatsåser.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem