
Pizzabullar utan laktos och socker
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 86

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3086 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om tomatsåser > Äts ej
Så formas vetebullar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (2 tim )
- Värm sojadrycken till fingervarmt (37°C). Smula ner jästen i en bunke. Häll på sojadryck, rör om så att jästen löses upp.
- Tillsätt olja, salt och merparten av mjölet. Spar en del till utbakning. Blanda väl tills degen släpper från bunkens kanter. Lägg på en duk och låt jäsa i 40 minuter.
- Tillaga pizzasås enligt kommentar nedan eller använd inköpt pizzasås.
- Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord till en avlång rektangel. Smeta på ett tunt lager tomatsås över hela ytan. Riv hårdost och strö över.
- Rulla ihop på längden. Skär i 3 cm bitar. Lägg i pappersformar. Strö över vallmo. Lägg på en duk och låt jäsa cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Grädda i ugnen i 20 minuter.
Kockens kommentar
Tomatsås till 1 sats pizzabullar: 2 msk olivolja, 0,5 rödlök, 1 vitlöksklyfta, 1 burk krossade tomater, 1 tsk salt, 1 msk honung, peppar. Skala lök och stek den lätt i olja. Tillsätt övrigt och låt sjuda i 30 minuter. Pizzasås är en tomatsås, läs mer > Om tomatsåser.