
Rå morotssallad med pinjenötter (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 168

GBR (GI) / port: 1
Recept: 672 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Olivolja 2.0 msk 34%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skala morötter och skiva tunt på snedden. Skala och finhacka lök.
- Torrosta (stek utan fett) pinjenötterna i en panna på medelhög värme några minuter. Rör om så att nötterna inte bräns vid.
- Blanda ingredienserna med olja och pressa citron över. Smaka av med salt.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)