Rå morotssallad med pinjenötter (tillbehör)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 122
            Kcal / portion: 168
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 672 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Olivolja 2.0 msk 34%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skala morötter och skiva tunt på snedden. Skala och finhacka lök.
 - Torrosta (stek utan fett) pinjenötterna i en panna på medelhög värme några minuter. Rör om så att nötterna inte bräns vid.
 - Blanda ingredienserna med olja och pressa citron över. Smaka av med salt.
 
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)