Lyxig potatissallad med hummer, feta och cashewnötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fetaost

200.0 

gram

Salt

1.5 

krm

Peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lyxig potatissallad med hummer, feta och cashewnötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 587

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2348 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 446 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Fetaost 200.0 gram 25%

Salt 1.5 krm 0%

Peppar 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis. Låt svalna. Tina hummer om fryst.
  2. Halvera potatisen och lägg i en bunke. Pressa över citronjuice. Ringla ner olivolja. Salta och peppra.
  3. Grovhacka dill, smula fetaosten. Blanda detta, hummerköttet, nötter och mangold varsamt med potatisen i bunken.

Kockens kommentar

Passande rätt på buffébordet. Rätten passar även bra som huvudrätt tillsammans med en god röra och gott bröd men bör då dubbleras i mängd. Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.

 Hummer

Vikt

Ätbart

Köttvikt

 Liten

400 g

135 g

95 g

 Medel

600 g

200 g

145 g

 Stor 

800 g

270 g

190 g

 Större

1000 g

330 g

240 g



Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem