
Bröd från Medelhavet
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 284

Kcal / portion: 2324

GBR (GI) / port: 111
Recept: 2324 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om ljust matbröd > Äts ej
Baka matbröd med jäst > Äts ej
Så bakas ljust bröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (2 tim )
- Värm vattnet tills fingervarmt (37°C).
- Deg: Smula ner jästen i en bunke. Slå på vattnet och rör om så att jästen löses upp. Tillsätt salt och olivolja. Blanda ner mjölet. Blanda väl. Lägg en duk över och låt jäsa i cirka 45 minuter.
- Forma: Knåda degen och lägg över på smord plåt. Forma degen till en kort och tjock limpa. Tryck ner tomater och lagerblad i degen. Låt jäsa i 20 minuter under duk.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Grädda: Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter. Känn med trästicka att brödet är genomgräddat. Stickan skall kännas torr.