Bröd från Medelhavet
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 1

Om ljust matbröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bröd från Medelhavet

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 284

Kcal / portion: 2324

GBR (GI) / port: 111

Recept: 2324 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 817 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om ljust matbröd > Äts ej

Baka matbröd med jäst > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Värm vattnet tills fingervarmt (37°C).
  2. Deg: Smula ner jästen i en bunke. Slå på vattnet och rör om så att jästen löses upp. Tillsätt salt och olivolja. Blanda ner mjölet. Blanda väl. Lägg en duk över och låt jäsa i cirka 45 minuter.
  3. Forma: Knåda degen och lägg över på smord plåt. Forma degen till en kort och tjock limpa. Tryck ner tomater och lagerblad i degen. Låt jäsa i 20 minuter under duk.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Grädda: Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter. Känn med trästicka att brödet är genomgräddat. Stickan skall kännas torr.

Kockens kommentar

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 1 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Rågsiktsbröd - grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem