Amerikansk biffsmörgås med ägg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så pannsteks biff >

 

 

När är biffen färdigstekt?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Amerikansk biffsmörgås med ägg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1821 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 265 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så pannsteks biff > Äts ej

När är biffen färdigstekt? Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tillaga stripsen i ugn enligt anvisning på förpackning.
  3. Hetta upp matolja med lite smör i stekpanna på högsta värme tills rykande hett. Lägg köttet i pannan (högst 2 åt gången). Stek en halv minut per sida för rosastekt. Läs mer > Så pannsteks biff. 
  4. Stek samtidigt ägg i en annan panna med lite smör.
  5. Ta ur köttet och stek brödet i matfettet.
  6. Lägg sallat och frites på brödskivorna, sedan köttet och ytterligare frites och avsluta med stekt ägg.

Kockens kommentar

Den bästa råvaran är den hängmörade, marmorerade biffen med fettkant ("kappa") som man köper hos köttspecialisten (läs mer > klicka på ingrediensen). Biffen i livsmedels­butiken är som regel (alltid) av betydligt lägre kvalitet. Om sådan, ta ut köttet ur plastför­packningen och lägg den oförpackad och helst på ett galler i kylskåpet i två dagar. Luften runt biffen torkar ut köttet vilket koncentrerar smaken och gör köttet mörare.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem