
Spenatkrans (bröd)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 1810

GBR (GI) / port: 78
Recept: 3620 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om ljust matbröd > Äts ej
Så bakas ljust bröd > Äts ej
Baka matbröd med jäst > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (2 tim )
- Deg: Värm upp vattnet till fingervarmt (37ºC).
- Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, brödkrydda olivolja och spenat.
- Tillsätt mjöl och blanda väl. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
- Forma: Smöra springformar med hål i mitten. Häll degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela degen och forma till kransar. Lägg kransarna i springformarna. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Grädda i ugnen i cirka 40 minuter. Prova med sticka att brödet är torrt inuti.
Kockens kommentar
Läs mer > Om ljust matbröd.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 3,5 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.