Spenatkrans (bröd)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kransar: 2

Om ljust matbröd >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Spenatkrans (bröd)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 1810

GBR (GI) / port: 78

Recept: 3620 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 680 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om ljust matbröd > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Baka matbröd med jäst > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Deg: Värm upp vattnet till fingervarmt (37ºC).
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, brödkrydda olivolja och spenat.
  3. Tillsätt mjöl och blanda väl. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  4. Forma: Smöra springformar med hål i mitten. Häll degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela degen och forma till kransar. Lägg kransarna i springformarna. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
  5. Sätt ugnen på 175ºC.
  6. Grädda i ugnen i cirka 40 minuter. Prova med sticka att brödet är torrt inuti.

Kockens kommentar

Läs mer > Om ljust matbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 3,5 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Rågsiktsbröd - grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem