Jordgubbar, maräng och cointreaukräm
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 242
            Kcal / portion: 216
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 2588 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 16%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Kräm: Ta fram en stor kastrull och en mindre bunke som passar i den stora. Häll vatten i kastrullen och koka upp. Låt sedan sjuda. 
 - Häll äggulor och socker i bunken. Sätt ner den i kastrullen och vispa till pösig smet. 
 - Tillsätt Cointreau under vispning. Vispa tills smeten är tjock och porös. Ta ur bunken ur kastrullen.
 - Vispa ner kallt smör klickvis och vispa sedan ner grädden.
 - Servera: Fördela jordgubbar i halvsmå glas. Smula över maräng och toppa med kräm.
 
Kockens kommentar
Smeten får inte bli för varm då den lätt kan skära sig. Att koka i vattenbad förhindrar detta.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)