Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 219

GBR (GI) / port: 0
Recept: 877 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 17%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Häll bort sillspadet. Skär sillen i bitar. Lägg sillen i en bunke.
- Riv gult citronskal. Skala och finhacka rödlök.
- Blanda alla ingredienser med sillen. Dra några varm med pepparkvarnen över och salta eventuellt (sillen är redan salt). Ställ in i kylskåp.
Kockens kommentar
Tångkaviar är formellt ingen kaviar dvs inte fiskrom, utan en romliknande produkt tillverkad av havstång. Utseende och i viss mån smak, liknar stenbitsrom och används på liknande sätt i matlagning. Det finns svart och rödorange tångkaviar. Smaken är likartad.