
Rabarberpaj med smulpajsdeg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 257

Kcal / portion: 252

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2015 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 11%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Rabarber skivad 1.0 liter 2%
Strösocker 1.5 dl 28%
Potatismjöl 1.0 msk 2%
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (35 min )
- Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn. - Paj: Sätt ugnen på 225°C.
Dra av skalet på grova stjälkar.
Skär i centimeterstora bitar.
Strö över socker och potatismjöl. Något mindre sockermängd till späda stjälkar.
Strö smuldegen över. - Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.
Kockens kommentar
Välj helst späd rabarber.