Sherrysås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser ā 8 dl: 1

Kajennpepparpulver

1.0 

krm

Smör kallt

1.5 

msk

Basilika

15.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sherrysås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 294

Kcal / portion: 2321

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2321 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 27%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 790 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%

Smör kallt 1.5 msk 6%

Basilika 15.0 gram 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Grovhacka persilja.
    Skala och finhacka lök.

  2. Fräs lök och persilja i hälften av smöret i ett par minuter utan att bränna. Tillsätt sherry och fond och koka ner till halv mängd. Tillsätt grädde och citronpeppar. Låt småkoka i 5 minuter.

  3. Sila över såsen i en ny kastrull.
    Blanda mjöl med lite vatten och vispa ner.
    Låt koka upp. Tillsätt créme fraiche och låt småkoka under vispning i 5 minuter.

  4. Smaka av med cayennepeppar och salt.
    Vispa ner kallt smör klickvis.
    Tillsätt basilika och kör med en stavmixer.

Kockens kommentar

PASSAR T.EX. TILL

Lax

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem