Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 294

Kcal / portion: 2321

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2321 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 27%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%
Smör kallt 1.5 msk 6%
Basilika 15.0 gram 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Grovhacka persilja.
Skala och finhacka lök. - Fräs lök och persilja i hälften av smöret i ett par minuter utan att bränna. Tillsätt sherry och fond och koka ner till halv mängd. Tillsätt grädde och citronpeppar. Låt småkoka i 5 minuter.
- Sila över såsen i en ny kastrull.
Blanda mjöl med lite vatten och vispa ner.
Låt koka upp. Tillsätt créme fraiche och låt småkoka under vispning i 5 minuter. - Smaka av med cayennepeppar och salt.
Vispa ner kallt smör klickvis.
Tillsätt basilika och kör med en stavmixer.