
Vit chokladpannacotta med basilika
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 352

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2385 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 31%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Gelatinblad 2.5 styck 1%
Bär färska 2.0 dl 2%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (20 min + 3 tim )
- Blötlägg gelatin. Riv skal från lime.
Bryt chokladen i bitar. - Koka upp grädde och dra av från plattan.
Tillsätt choklad och låt den smälta helt.
Tillsätt basilika, limeskal och limejuice.
Mixa med stavmixer. - Krama geletinbladen lätt för att pressa ur vatten. Lägg ner dem i gräddblandningen.
Rör om tills gelatinet löst sig. - Häll upp i små glas.
Ställ in i kylen i cirka 3 timmar. - Ta ut före servering och dekorera med bär.
Kockens kommentar
En pannacotta med vuxensmak, inte så söt och med en pikant smak av basilika. För en barnvänligare variant tas basilikan bort.