Chokladtryffel med kokosflingor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bollar: 12

Kockskolan:

 

Om chokladtryffel >

 

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladtryffel med kokosflingor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 462

Kcal / portion: 187

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2247 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 32%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 41 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om chokladtryffel > Äts ej

Ganache, chokladkräm > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min + 2 tim )

  1. Finhacka choklad och lägg i bunke.
  2. Koka upp grädde med socker och sylt.
  3. Häll gräddsmeten över chokladen. Låt vila 5-10 minuter. Rör slätt medan det är varmt. Ställ in i kylskåpet i ett par timmar.
  4. Rosta kokos hastigt (stek i torr panna). Lägg över på tallrik för att kallna.
  5. Rulla bollar av smeten och rulla dem sedan i kokosflingorna. Ställ kallt tills servering.

Kockens kommentar

Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Se dito recept. Läs mer > Om ganache.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem