
Parmakyckling med hallonsalsa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2899 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala vitlök. Skala och hacka rödlök.
- Rosta (stek i torr panna) hasselnötter, samt grovhacka dem.
- Skala eller borsta potatis. Koka.
- Krydda filéerna med salt, peppar och oregano. Hetta upp matfett i panna och bryn filéerna hastigt runt om till fin färg.
- Linda parmaskinka runt filéerna. Lägg över i ugnssäker form med hög kant.
- Rör ihop grädde, balsamvinäger, fond och tillsätt pressad vitlök. Häll det i formen. Sätt in i ugnen i 15 minuter.
- Salsa: Skala och finhacka lök. Blanda alla ingredienser försiktigt.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel