Parmakyckling med hallonsalsa
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 163
            Kcal / portion: 725
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 2899 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
 - Skala vitlök. Skala och hacka rödlök. 
 - Rosta (stek i torr panna) hasselnötter, samt grovhacka dem.
 - Skala eller borsta potatis. Koka.
 - Krydda filéerna med salt, peppar och oregano. Hetta upp matfett i panna och bryn filéerna hastigt runt om till fin färg. 
 - Linda parmaskinka runt filéerna. Lägg över i ugnssäker form med hög kant.
 - Rör ihop grädde, balsamvinäger, fond och tillsätt pressad vitlök. Häll det i formen. Sätt in i ugnen i 15 minuter.
 - Salsa: Skala och finhacka lök. Blanda alla ingredienser försiktigt.
 
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel