
Sötsur rödlök till maten
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 58

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 2
Recept: 250 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 30 min )
- Skala och skiva rödlöken tunt. Riv limeskal.
- Lägg löken i en skål. Strö över limeskal, pressa limesaft över. Häll på tamari och agavesirap. Salta. Låt stå i 30 minuter.
- Repa av basilikablad. Blanda med den marinerade löken.
Kockens kommentar
Passar till allehanda kött och fiskrätter. I brist på tamarisoja använd annan japansk soja och i brist på agaresirap används flytande honung.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)