Lantlig surdegssmörgås med linser och grillad kyckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om linser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lantlig surdegssmörgås med linser och grillad kyckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 472

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1889 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 7%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 250 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om linser > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Koka linserna i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Gnid in kycklingfiléerna med olja. Salta och peppra.
  3. Hetta upp en (grill-)panna på medelvärme och stek kycklingen 5 minuter på var sida. Lägg åt sidan.
  4. Ansa och dela paprika i stora delar. Grilla paprikan ca 2 minuter. Lägg åt sidan.
  5. Mixa linserna med olivolja, koriander, juice av citron, sambal oelek och lite salt. Späd eventuellt med lite vatten om mixet är alltför tjockt.
  6. Bred ut linsröran på brödskivor. Lägg på paprika och kyckling. Garnera med timjan.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem