Dilammsstek kakao- och chilikryddad med chokladmintsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas lammstek >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

Låt steken vila

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dilammsstek kakao- och chilikryddad med chokladmintsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 1209

GBR (GI) / port: 9

Recept: 4837 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 12%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 568 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas lammstek > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

Låt steken vila Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Snabbkoka potatis i 5 minuter.
  2. Sätt ugen på 175°C.
  3. Bryn: Krydda steken med kakao- och chilikrydda, även inuti. Bryn steken runt om i panna till fin yta.
  4. Tillbehör: Skiva selleri och halvera hel vitlök på tvären. Varva potatis, selleri, vitlök och lagerblad i en stor ugnssäker form eller ugnsplåt.
  5. Ugnslaga: Lägg steken ovanpå potatisbädden. Klicka över smör, gärna några gånger under tillagningen. Sätt in i ugn i cirka 2 timmar till kärntemperatur 63°C.
  6. Ta ut steken och låt den vila i minst 15 minuter utan att täcka över. Läs mer > Låt steken vila.
  7. Sås: Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull på svag värme, helst i vattenbad. Tillsätt portvin, vatten och silad steksky. Låt allt bli varmt utan att koka.

Kockens kommentar

Dilammsbog är fetare och smakrikare. Be slaktaren att bena ur och binda ihop. I brist på kakao- och chilikrydda kan man pudra med kakaopulver och mald chilikrydda. I brist på mintchoklad kan man ta mörk bitter choklad och lite mintgelé.

Men... Dilamm är ett mycket fint milt kött och det finns klar risk för att kryddningen tar överhand. Enklast och säkrast är att endast krydda med salt och peppa.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem