
Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 98

GBR (GI) / port: 0
Recept: 393 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 12%
Ger 1 mussla per portion
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Koka hiziki enligt anvisning på förpackning. Låt svalna. Slå på tamarisoja.
- Strö furikake över pilgrimsmusslorna. Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek musslorna i 1 minut på var sida.
- Lägg ut sallat på ett fat, sedan algerna och överst musslorna. Pressa citron över.
Kockens kommentar
Blommorna på bilden är gula violer, som är ätbara. Blommorna kan man ibland hitta förpackade i butiker. I brist på furikaki kan man använd sesamfrön tillsammans med lite salt och peppar.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)