
Stekt äggsmörgås med ansjovis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1124 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Endivsallat 1.0 huvud 3%
Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 24%
Smör till stekning 2.0 msk 17%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Hetta upp smör i stekpanna och stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor. Lägg upp på tallrikar.
- Stek ägg. Skiva tomater.
- Lägg endivieblad på brödet. Lägg på skivade tomater. Lägg på ägg och ansjovisfiléer.
Kockens kommentar
Konsten att steka vackra ägg: Använd en ministekpanna eller en metallring i stor panna. Stek i smör. När ägget börjar stelna tillsätt lite vatten och lägg ett lock över.