
Havstartar på lax och sill (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1229 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (12 min )
- Tvätta äggskalen rena av hygiensskäl om de skall användas som på bilden, eller lägg på äggulan utan skal.
- Förväll tomaterna (1 minut i kallt vatten). Skölj i kallt vatten och dra av skalet. Gröp ur det mjuka innanmätet. Fintärna det fasta köttet.
- Skala och riv ingefära. Skala och finhacka lök. Fintärna lax och sill.
- Blanda allt hack och tärnat. Lägg upp portionsvis på tallrik. Knäck ägg och placera en äggula per tallrik. Garnera med endivblad. Mal svartpeppar över.
Kockens kommentar
Fisk kan innehålla parasiter (mask), dock sällsynt i lax. Läs mer > Om fiskhälsa.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)