
Smakrik sillsallad med tomater
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 149

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1190 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Hårdkoka ägg i cirka 10 minuter. Lägg i kallt vatten och låt kallna. Skala och finhacka äggen.
- Skala tomater och ta bort den mjuka innerdelen. Fintärna det fasta tomatköttet. Finhacka sill och ansjovis.
- Blanda tomathack, ägg, sill och ansjovis med majonnäs, senap och tabasco.
- Servera med ärtskott.
Kockens kommentar
För att lättare kunna skala tomater kan de läggas i kokande vatten ett par sekunder. Skölj dem sedan i kallt vatten. Sedan är det lätt att dra bort skalen.