
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 372

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4346 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 23%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om tårtor > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (45 min + 3 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Riv ner mandelmassan i en stor bunke. Blanda ner ägg och kakao. Vispa till slät massa.
- Lägg bakplåtspapper i botten på formen. Häll i smeten och grädda i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Blanda grädde med snabbkaffe och florsocker i en bunke. Vispa den tjock.
- Vispa försiktigt ner ägg. Häll smeten i springformen. Ställ in i frysen i cirka 3 timmar.
- Ta ut formen ur frysen 30 minuter före servering. Dekorera till exempel med marsipankycklingar och citronmelissblad.
Kockens kommentar
Springform = tårtform med löstagbar kant.