Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Ant. bitar (10/tårta): 10

Kockskolan:

 

Om tårtor >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 372

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4346 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 23%

Kolhydrater: 33%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 117 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om tårtor > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (45 min + 3 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv ner mandelmassan i en stor bunke. Blanda ner ägg och kakao. Vispa till slät massa.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på formen.  Häll i smeten och grädda i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Blanda grädde med snabbkaffe och florsocker i en bunke. Vispa den tjock.
  5. Vispa försiktigt ner ägg. Häll smeten i springformen. Ställ in i frysen i cirka 3 timmar.
  6. Ta ut formen ur frysen 30 minuter före servering. Dekorera till exempel med marsipankycklingar och citronmelissblad.

Kockens kommentar

Springform = tårtform med löstagbar kant.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem