Färsfylld potabellasvamp
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så ugnslagas grönsaker >

 

 

Så lagas svamp >

 

 

Om ugnslagad köttfärs >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Färsfylld potabellasvamp

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 761

GBR (GI) / port: 11

Recept: 3042 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 613 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så ugnslagas grönsaker > Äts ej

Så lagas svamp > Äts ej

Om ugnslagad köttfärs > Äts ej

...

Skapat av
Beatrice, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Lossa svampfötterna och hacka dem. Skala och riv morötter. Hacka nötter och tärna ost. Skala och hacka vitlök.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek svamphacket, morötter och vitlök i ett par minuter.
  4. Blanda det stekta med färs, nötter, ost och krossade tomater. Salta och peppra.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  6. Smörj in svamphattarnas utsida med lite matolja. Fyll insidan med färsblandning. Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
  7. Skär upp tomaterna och servera till maten.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem