
Färsfylld potabellasvamp
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 761

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3042 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Så lagas svamp > Äts ej
Om ugnslagad köttfärs > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Beatrice, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Lossa svampfötterna och hacka dem. Skala och riv morötter. Hacka nötter och tärna ost. Skala och hacka vitlök.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Hetta upp olja i en panna och stek svamphacket, morötter och vitlök i ett par minuter.
- Blanda det stekta med färs, nötter, ost och krossade tomater. Salta och peppra.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Smörj in svamphattarnas utsida med lite matolja. Fyll insidan med färsblandning. Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
- Skär upp tomaterna och servera till maten.